Jak pomóc?

Wpłać darowiznę

Wspomóż nas swoim datkiem, lub regularną darowizną. Twoja regularna darowizna jest dla nas bardzo ważna. Otrzymując stałe wsparcie, możemy zaplanować nasze działania, bo wiemy, że będziemy mieć środki finansowe na ich realizację. Mamy również mnóstwo pomysłów na wdrożenie nowych projektów! Potrzebujemy pomocy i solidarności Darczyńców, by móc zacząć je realizować! Pamiętaj wpłacając darowiznę możesz odliczyć nie więcej jednak niż kwotę stanowiącą 6% dochodu darczyńcy w przypadku osób fizycznych, oraz 10% w przypadku osób prawnych (Spółki, itp.).

Darowiznę może wpłacić każda osoba, w dowolnym momencie, także z zagranicy. Przekazaną Fundacji darowiznę można przekazać na konkretny cel, o który apeluje Podopieczny.

Środki przekazywane na subkonta naszych Podopiecznych  są wydatkowane na koszty leczeniarehabilitacji, ale również na koszty dojazdów i koszty życia codziennego. Jeśli Darczyńca będzie chciał określić celowość przekazanej wpłaty, wtedy prosimy o przesłanie w tej sprawie pisma listownie na adres Fundacji pomocy “Ludzik” 41-260 Sławków ul. Michałów 4a lub mailowo: fundacja.ludzik@vp.pl

Przekazując darowiznę na konkretnego Podopiecznego, należy dokonać przelewu bankowego (może być przelew internetowy) lub wpłaty na poczcie:

Fani mani

Nasza Fundacja współpracuje z serwisem FaniMani.pl, dzięki któremu osoby robiące zakupy przez Internet mogą pomagać wybranym organizacjom. W programie uczestniczy ponad 800 wiodących sklepów internetowych, a kupowanie za pośrednictwem tego serwisu nie generuje dodatkowych kosztów! Kupujący robi zakupy za taką samą cenę, a sklep przekazuje część z zysku na rzecz wybranej przez Kupującego organizacji.

Charytatywni allegro

Nasza Fundacja posiada konto w Serwisie Charytatywni Allegro http://charytatywni.allegro.pl/

Serwis ten umożliwia organizacjom pozarządowym zbieranie środków na cele statutowe oraz na rzecz swoich Podopiecznych drogą aukcji charytatywnych. Aukcje organizowane są przez użytkowników Allegro, którzy chcą wesprzeć cel określony przez Fundację np. pomoc dla konkretnej osoby. Zaletą tych aukcji jest bezpłatność – od uczestników nie są pobierane prowizje. Dochód z aukcji wpływa na konto Fundacji, a następnie trafia na właściwe subkonto. Regulamin funkcjonowania Serwisu znajdą Państwo tutaj: http://charytatywni.allegro.pl/regulamin.

Skontaktuj się z nami!

Masz pytania? Nie czekaj, napisz już dziś! Chętnie rozwiejemy Twoje wątpliwości.